Ons bedrijf

Een begrip in winterswijk sinds 1927

Free wifi

voor ons wifi netwerk log in als gast

Wie zijn wij

Welkom op de site van restaurant Het Kronenhuis. Wij Sandra Massen en Guido Kothuis runnen dit bedrijf al jaren met veel plezier. Hier kunt u alles vinden over ons restaurant. Gelegen aan de Markt in Winterswijk is het de ideale plek voor een verse kop koffie, een heerlijke lunch of een uitgebreid diner. Ook voor een borrel met een drankje en een hapje  staat ons team voor je klaar en  ben je hier op het juiste adres.

Na de verkoop van onze biljarttafels en een recente verbouwing  is de vrijgekomen ruimte nu ook in gebruik als restaurant. We hebben hierdoor een behoorlijk aantal extra zitjes kunnen creëren. Het is nu daarom nog beter en gezelliger  vertoeven in het Kronenhuis. Met deze verbouwing hebben wij onze wens om onze gasten nog beter te kunnen ontvangen gerealiseerd.

Van april t/m oktober kunt u ook op ons grote (gedeeltelijk overdekte en verwarmde) terras terecht. Onze uitgebreide menukaart, de koffiekaart met een keur aan koffiesoorten, de nieuwe wijnkaart, de bierkaart, er is vast iets voor u bij. Ook hebben we uiteraard vrij wifi. Zomers dus   heerlijk ontspannen op ons grote terras  en op de koudere dagen gezellig bij de open haard of onder de sterrenhemel onder ons nieuwe skylight. Je bent van harte welkom , zien we je snel ? 

Met vriendelijke groet,

Team restaurant Het Kronenhuis 

Waar het allemaal begon

Kronenhuis sinds 1927

In 1927 ging de verbouw van het pand aan de Markt 23 van start. Daarvoor werd het bewoond door een boekdrukker en een tandarts, maar op 25 september 1927 gingen de deuren van café Kronenhuis voor het eerst open.

De heer Lize was de eigenaar van dat café en had achter het pand een klein limonadefabriekje, waar hij zijn limonade maakte en er de bekende kogelflesjes mee vulde.

In het voorjaar van 1936 opende Lize een nieuwe overdekte danstuin achter het café, het café groeide uit tot een amusementsinrichting van betekenis.

Op 18 augustus 1954 werd de benedenzaal verwoest door brand. De brand ontstond in een bak achter de tapkast, waar de asbakken in werden geleegd. De peuken waren, voor het legen, niet goed uitgemaakt. Het café werd herbouwd en nog praktischer ingedeeld, de deuren gingen weer open en café Kronenhuis was weer de plek die het altijd al was.

Tegenwoordig is “restaurant Kronenhuis” weer 6 dagen in de week open. Na uitbreiding van de keukenfaciliteiten is ook op culinair gebied bijna alles mogelijk